DEN STILLE TRENINGSREVOLUSJONEN

I skyggen av koronapandemien har en stille revolusjon i treningsvaner utbredt seg. Overgangen fra treningssentre til trening hjemme, på jobb eller i åpne parker har markert en ny æra for personlig fitness. 

Da koronapandemien lukket dørene til treningssentre over hele landet, ble vi alle tvunget til å revurdere hvor og hvordan vi trener. Dette var ikke bare en midlertidig tilpasning, men starten på en varig endring i treningskulturen.

Før pandemien, var treningssentre kjerneområdet for fysisk aktivitet. Men, med lockdowns og sosial distansering, begynte folk å se mot alternative områder for å opprettholde sine treningsrutiner. Trendanalyser konstaterer at det oppsto et skifte – et skifte mot mer personlig og tilgjengelig trening, enten det var i stuen, i et møterom omgjort til treningsstudio, eller i nærmeste park.

Dette skiftet i treningslandskapet reflekteres tydelig i etterspørselen av Corporis’ tjenester – enten det dreier seg om design av treningsrom eller tilbud av gruppetreninger, PT-tjenester og fysikalske behandlinger på arbeidsplassen.

Vår daglige erfaring er at interessen for personlig trening på arbeidsplassen har skutt i været. Samtidig registrerer vi en merkbar vekst i etterspørselen etter hjemmebasert trening, noe som signaliserer en dypere investeringsvilje blant folk for å bygge egne treningsfasiliteter.

Vi har snakket med flere av våre kunder som har transformert sine hjem og arbeidsplasser til personlige treningsstudioer. En av dem sa: ‘Å ha muligheten til å trene hjemme eller i et lite gruppeformat på jobb, har ikke bare gjort treningen mer praktisk, men også mer hyggelig og personlig.’ En annen legger til: ‘Det har vært en game-changer å kunne løpe en rask økt i lunsjpausen på kontoret.’

Bransjeeksperter er enige om at vi ser en varig endring i treningsvaner. ‘Desentralisert trening har blitt det nye normale,’ sier en kjent fitnessinstruktør. Det handler ikke bare om bekvemmelighet, men også om å integrere trening sømløst i hverdagen.

Korona kan ha kastet treningsverdenen inn i uro, men det har også ført til en ny forståelse av hva personlig trening kan være, og ikke minst tydeliggjort verdien av fellesskapsfølelsen ved gruppetreninger. Trening er ikke lenger begrenset til veggene i et treningssenter, men har spredt seg til steder der folk lever, jobber og slapper av. Denne nye treningsæraen kan bare være begynnelsen på en mer tilpasset, bærekraftig og tilgjengelig fremtid for fysisk velvære.

Del: